Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
úspěch

Studenti FMK v semifinále studentských Oscarů

Americká Akademie filmového umění a věd vybrala do semifinále Student Academy Awards dva snímky z naší fakulty. V konkurenci 1402 studentských filmů zaslaných do soutěže se na shortlist studentského Oscara probojovaly snímky Hrůza v tónu gramofónu z ateliéru Animovaná tvorba a Zrozena z hořící jabloně z ateliéru Audiovizuální tvorba.

Animovaný film Hrůza v tónu gramofónu režisérského tria Zuzany Čupové, Martiny Tomkové a Kryštofa Ulberta je inspirovaný poetikou legendárního Fleischer Studios (snímky jako Betty Boop, Pepek námořník) a avantgardou, která byla spojená s Osvobozeným divadlem. Film vyniká perfektním řemeslným zpracováním v technice 2D animace.

Trailer animovaného filmu Hrůza v tónu gramofónu.

O studentského Oscara bude soutěžit i snímek Zrozena z hořící jabloně, a to v kategorii nenarativní/experimentální film. Krátkometrážní poeticko-experimentální snímek pojednávající o ženách, životě, bolesti, křehkosti, síle a kráse režisérky Karolíny Brabcové byl loni zařazen i do programu Marienbad Film Festivalu.

Trailer snímku Zrozena z hořící jabloně.

Finální výběr studentských filmů bude vyhlášen na konci letních prázdnin a slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 14. října 2021 v Los Angeles. Soutěž budeme bedlivě sledovat a všem našim studentům držíme palce!

Fakulty a součásti

Zavřít