Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Erasmus+ výstava

Slovinský student vystavuje ve Photogether Gallery

Dne 28. ledna 2020 se ve zlínské galerii Photogether uskutečnila vernisáž výstavy Myth and Ritual slovinského studenta industriálního designu Lina Gerkmana, který v zimním semestru 2019/2020 absolvoval na FMK studijní pobyt v rámci programu Erasmus+. I přes autorovo studijní zaměření v oblasti designu se jedná o výstavu fotografií vzniklých v říjnu 2019 v Černé Hoře, Albánii a Řecku v rámci workshopu pořádaného legendární fotografickou agenturou Magnum.Kurátor výstavy Matej Chrenka, student doktorského studijního programu na ateliéru Reklamní fotografie, k výstavě píše:

Výstava představuje mírně experimentální odbočku od autorova předchozího přímého dokumentárního přístupu k fotografii. Přestože autor svou pozornost odklání od výmluvné analýzy směrem k méně informativním a vysvětlujícím pozorováním, jeho fotografie neztrácejí  na autenticitě. Linovy fotografie nacházejí smysl ve vizualitě situací, která provokuje známé asociace, bez nutnosti formulovat kritická prohlášení nebo podávat zprávy o cizí kultuře . Navzdory prvotnímu pocitu ironie nejsou fotografie ničím jiným než pokusem o hledání posvátného ve světském a naopak.

Výstava se uskutečnila s podporou Mezinárodního oddělení FMK, které vernisáže využilo k rozloučení se studenty, kteří FMK navštívili v rámci programu Erasmus+ v zimním semestru akademického roku 2019/2020.

Fakulty a součásti

Zavřít