Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
výstava

Milan Mikuláštík vystavuje v galerii G18

Galerie G18 ve Zlíně zve na výstavu Dépôt, která představí průřez sólovou tvorbou intermediálního umělce Milana Mikuláštíka. Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 3. listopadu od 18 hodin v univerzitní galerii G18 na adrese Štefánikova 5670.

Výstava představí výběr z Mikuláštíkových postkonceptuálních obrazů, objektů, ready-madů jejichž leitmotivem je kritické přemýšlení o lidské společnosti, její historii i potenciálech, s inspirací ve vědeckých oborech jako archeologie, paleontologie, antropologie či evoluční biologie a formálním ukotvení v postminimalistické estetice, multiplikaci a seriálním řazení.

Samotný název výstavy se dá vyložit několika způsoby. Depot je soubor předmětů různého nebo podobného charakteru. Může mít ale i více významů. Z francouzského dépôt, v překladu „uschovaná věc“ nebo „sklad“. Ostatně podobně jako z latinského slova depositum, což znamená „uložené“. Další významem je pak obecný název pro „poklad“, více shromážděných artefaktů na jednom místě.

Milan Mikuláštík se narodil v roce 1975 ve Slavičíně a vyrůstal ve Zlíně. Studoval na FaVU VUT v Brně a na Akademii výtvarných umění v Praze, kde v roce 2002 absolvoval. Je zakládajícím členem uměleckých kolektivů MINA a Guma Guar. V současné době působí jako kurátor výstavního programu v Národní technické knihovně a asistent v ateliéru Malba 2 na Akademii výtvarných umění v Praze. Žije v Praze a ve Zlíně.

Fakulty a součásti

Zavřít