Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět

Expozice Czech Glass, Quo Vadis!? boduje na Venice Glass Week

Expozice Czech Glass, Quo Vadis?!,  kterou pro pátý ročník mezinárodního sklářského festivalu The Venice Glass Week připravila společnost Art Lines, zvítězila v konkurenci 200 mezinárodních projektů. Mezi vystavujícími jsou i reprezentanti z našeho ateliéru Design skla. Českou výstavu v Benátkách můžete vidět do 3. října 2021.

Vedle profesora Petra Stanického, Michaely Spružinové a Tomáše Krejčího z ateliéru Design skla vystavují na Venice Glass Weeku v české expozici další umělci ve věku od osmadvaceti do osmašedesáti let – Zdeněk Lhotský, Jaroslav Róna nebo Klára Horáčková. Kurátorkou expozice je  Mária Gálová a její podobu navrhl architekt Jiří Novotný.

venice glass week

Představení umělci jsou různorodí z hlediska věku, a tedy i profesních zkušeností – jsou mezi nimi starší, zkušení a etablovaní profesionálové, prominentní představitelé střední generace na vrcholu své kariéry a také ti, kteří jsou na začátku své umělecké kariéry. Je přirozené, že každá generace navazuje na tradici svých předchůdců, ale zároveň se s ní snaží definovat a vést aktivní tvůrčí dialog. Stavět na jejich činech je náročný úkol, ale také poskytuje silnou motivaci. Mladší tvůrci jsou přirozeně nuceni hledat, rozvíjet a zkoušet nové přístupy a techniky, vydávat se neprozkoumanými směry, najít vlastní osobitý umělecký výraz.

 

Fakulty a součásti

Zavřít