Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Mezinárodní soutěž

Soutěž Zlaté mladé ručičky – Daruj starému nábytku druhý život a vytvoř z něj něco nového…

Zlaté mladé ručičky je mezinárodní studentská soutěž určená studentům VŠ a SOŠ a není limitovaná věkem. Tématem je současná pandemie, ovlivňující náš každodenní život, která s sebou přinesla určité transformace jako například kombinace práce z domova s prací kancelářskou. S tím je samozřejmě spjata změna pracovního prostředí

Ubývá běžných open-spaců, prostoru se využívá méně a je vzdušnější. Přibývají relaxační zóny. Po těchto proměnách zůstává hodně přebytečného nábytku. A právě toto se stalo základní myšlenkou soutěže, zaměřené na vytvoření nových kancelářských prvků.
Cílem bylo udržitelným způsobem využít a zpracovat nadbytečný nábytek tak,
aby zpříjemnil či zefektivnil čas strávený v kanceláři. Studenti byli oslovení, aby vytvořili interiérový prvek anebo instalaci, která obohatí nové relaxační zóny sloužící na neformální setkání.

Porota vybrala návrhy, které nejlépe splnily zadání a ty obzvlášť podařené budou realizovány v Pražské centrále Raiffeisenbank.
Vítězný návrh vytvořila studentka Produktového designu Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Radka Gičevová, která navrhla multifunkční paraván, který prostor spojuje a rozděluje zároveň.

Vítězce blahopřejeme!

Rozhovor s Radkou si můžete přečíst na tomto odkazu:https://www.czechdesign.cz/temata-a-rubriky/vdechnout-pouzitym-vecem-novy-smysl-studentka-navrhla-multifunkcni-paravan-a-vyhrala-soutez-zlate-mlade-rucicky

 

 

Fakulty a součásti

Zavřít