Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
úspěch

Dvojitý úspěch našich studentů v soutěži CS.KOMIKS.19

Kryštof Ulbert, student ateliéru Animovaná tvorba na Fakultě multimediálních komunikací UTB ve Zlíně, zvítězil v české části pátého ročníku studentské soutěže CS.KOMIKS. Poprvé v historii byla udělena zvláštní cena za výtvarný projev Nině Blažkové, která je také studentkou Fakulty multimediálních komunikací. Můžeme tedy směle říci, že ve Zlíně se rodí ty nejlepší české komiksy!

Porota posuzovala 63 prací studentů z 11 škol a ocenila celkovou velmi dobrou úroveň letošního ročníku soutěže.

Pro ty z vás, kteří netuší o jakou soutěž se jedná, jde o klání v kreslení komiksů konající se od roku 2011. Úkolem je zmapování scény českých a slovenských tvůrců z řad středních a vysokých škol. Samozřejmostí je další podpora mladých tvůrců, letošní hlavní cenou je cesta na největší evropský festival komiksu v Angoulême ve Francii. Vítězné práce budou také publikovány v komiksové revue AARGH.

Hodnocení vítězných prací mluví za vše:

První místo CZ Kryštof Ulbert: Strašlivá pravda o homunkulovi / FMK UTB ve Zlíně

“Kryštof Ulbert dokázal na prostoru čtyř stran komiksu odvyprávět atraktivní, dobře vystavěný příběh, který čtenáře od prvního panelu vtáhne do děje a udrží si jeho pozornost až do mírně zneklidňující pointy. Zvolená tlumená barevnost výborně ladí s potemnělou historickou atmosférou vyprávění, výrazně stylizovaná kresba je zcela osobitá a výborně slouží vizuální naraci. Přesvědčivě působí i zapojení dramaticky rozevlátých bublin a zvolené písmo.”

Tomáš Prokůpek, předseda poroty

Zvláštní cena poroty za výtvarný projev: Nina Blažková: Mezi střepy / FMK UTB ve Zlíně

“Porota se rozhodla ocenit práci Niny Blažkové zvláštní cenou za výtvarný projev, který lze charakterizovat silným malířským citem, čistotou provedení, smyslem pro koherentní a sjednocenou barevnost, kompozici a zvolené médium tempery. Autorka zároveň obdivuhodně zvládá konstrukci lidské figury a skrze úsporné prostředky dovede modelovat objemy, obličejové rysy i detaily a za tímto účelem inteligentně používá vlastnosti různých typů a velikostí štětců.”

Barbora Lungová, členka poroty

(Zpracováno s využitím tiskové zprávy pořadatele soutěže)

Fakulty a součásti

Zavřít