Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
výstava

Site-specific výstava POKOJE 2019 na téma SVÉRÁZ

Osmý ročník přehlídky mladého umění POKOJE proběhne od 8. do 17. listopadu 2019 v pražském Desfourském paláci.

Do dočasné proměny zchátralých místností Desfourského paláce (Na Florenci 21, Praha 1) se zapojí 30 ateliérů ze 13 uměleckých vysokých škol. Výběr vystavujících vzešel z celonárodní výzvy. Společným tématem studentských instalací je pro letošek SVÉRÁZ a tématika jedinečnosti, odlišnosti, specificity či originality v umění.

Vernisáž výstavy proběhne 8. 11. 2019 od 19:00. Výstava bude otevřena každý den od 11.00 do 21.00.

Návštěvníci se mohou těšit na sérii přednášek, komentovanou prohlídku a workshop praktických rad pro umělce, teoretiky a kurátory. Novinkou letošního ročníku přehlídky je kurátorský pokoj, ve kterém přizvaná kurátorka a umělkyně Magdalena Jadwiga Härtelová, představí svůj pohled na mladou uměleckou scénu. V průběhu přehlídky bude umělkyně pořádat komentovanou prohlídku a workshop “Jak hacknout svět umění, nebo se o to alespoň pokusit…”. Workshop bude zaměřen na praktické rady pro umělce, teoretiky, kurátory a další činné v kultuře.

Letos se na přehlídce udělí dvě ceny. Cenu odborné poroty si odnesou tři nejzdařilejší realizace Pokojů, o druhém ocenění rozhodnou diváci. Členy odborné poroty budou významní umělci, teoretici i kurátoři, kteří se zároveň účastní dalšího doprovodného programu.

Za UTB se výstavy účastní studenti ateliérů Reklamní fotografie, Grafický design, Digitální design a Design skla.

Výstavu doplní i široký doprovodný program, který se letos zaměří především na workshopy, přednášky a performance. Více informací o výstavě a programu na webových stránkách www.prehlidkapokoje.cz.

Fakulty a součásti

Zavřít