Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
výstava

Galerie Sýpka nabízí pohled na zlínský Design skla

Ateliér Design skla UTB ve Zlíně Vás srdečně zve na výstavu Cesta hmoty a prostoru, studenti Petra Stanického, která se uskuteční od 13. února 2019 do 5. dubna 2019 v Galerii Sýpka ve Valašském Meziříčí.

Zima ve znamení skla. Uprostřed února se v Galerii Sýpka uskuteční již potřetí výstava studentů Ateliéru Design skla na FMK UTB ve Zlíně. Nese název Cesta hmoty a prostoru a svá díla představí studenti Petra Stanického. Zahájení se uskuteční na slavnostní vernisáži v Galerii Kaple v 18.00 hodin společně s výstavou Ondřeje Strnadela – Proměny.

Ateliér Design skla FMK UTB se věnuje cílenému uměleckému vyjádření na multidisciplinární úrovni. Neklade důraz na české sklářské řemeslné postupy, ale naopak se snaží etablovat svébytný postkonceptuální názor, který je stěžejním bodem procesu tvorby. Vzniklá umělecká díla a produkty reagují na současné trendy ve vizuálním umění, designu akcentující společenská a kulturní specifika.
Výstava Cesta hmoty a prostoru v Galerii Sýpka ve Valašském Meziříčí představuje umělecká díla s tématikou vzpomínek, emocí, ochrany krajiny, ale především zabývající se otázkami vztahu hmoty, materiálů a prostoru.

Vernisáž výstavy se uskuteční 13. února 2019 v 18.00. Výstava bude otevřena do 5. 4. 2019.

Vystavující: Kateřina Bušová, Zdeňka Fusková,Nikola Kovalíková, Michaela Kramulová, Tomáš Krejčí, Kristína Maňáková, Anna Minxová, Mikuláš Starý, Petr Stanický, Ivana Zuskinov

Kurátorem výstavy je Leszek Wojaczek.

Fakulty a součásti

Zavřít