Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
komag

Konference Zlin Design Week 2022

Společně s dalším ročníkem festivalu Zlin Design Week se blíží i Konference, která je jeho nedílnou součástí. V pondělí 9. 5. 2022 ve zlínském Kongresovém centru čekají návštěvníky inspirativní přednášky, setkání s odborníky a zajímavými osobnostmi, diskuse a především DESIGN, KTERÝ POMÁHÁ.

Po předchozích letech věnovaných především propojení designu a marketingu se letošní Konference ZDW obrací směrem k designu, který pomáhá. Akce se stává otevřenou, kreativní platformou zprostředkovávající různé pohledy, které by měli pomoci studentům, firmám i veřejnosti definitivně opustit myšlenku designu jako esteticky atraktivního a možná i nadbytečného zboží. Mezi další témata, na která se zaměříme patří současné vzdělávání designu či inkluzivní design.

Design, který pomáhá a je pro každého. Takto bych mohla specifikovat letošní Konferenci ZDW, která je opravdu pro všechny. Ať už pro imobilní účastníky nebo pro neslyšící, pro které bude k dispozici tlumočení do znakové řeči,” doplňuje k přístupnosti celé akce jedna z produkčních, Iveta Klúčiková.

Konference Zlin Design Week vzniká ve spolupráci s organizací Design and Architecture Norway a Kreativní Prahou v rámci projektu Univerzální design – mapování potenciálu a zapojení nové generace v oblasti kreativních průmyslů za podpory Fondů EHP a Norska. Společně s Fakultou multimediálních komunikací, která je oficiálním pořadatelem Zlin Design Weeku, je letošní Konference zároveň propojena s projektem 100 let zlínského designu (100ZD).

Lístky na Konferenci Zlin Design Week koupíte skrze platformu GoOut. Nejnovější informace o projektu sledujte na události, Facebooku a Instagramu projektu.

Fakulty a součásti

Zavřít