Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
graduation projects

Máme tři absolventy ve výběru Graduation Projects

Dvacátý ročník soutěže Graduation Projects zná své vítěze. Mezi třicítkou vybraných absolventských projektů ze zemí Visegrádské čtyřky jsou i tři absolventi naší fakulty – Zdeněk Pavelek, Tereza Kliglová a Michal Štalmach.

Tereza Kliglová z ateliéru Grafický design získala ocenění za svou bakalářskou práci KUKO, kdy vymyslela autorskou 3D hračku, její jednotný vizuální styl i obalový design.

graduation projects

Michal Štalmach z ateliéru Průmyslový design vytvořil ve své bakalářské práci designérský návrh rostoucího kola pro děti s věkovým rozmezím 2 – 7 let, realizovaný ve spolupráci s firmou Devonic s.r.o. Dětský bicykl s originálně řešeným rámem tvořeným třemi samostatnými částmi, lze jejich vzájemným variabilním nastavením transformovat do verze podle toho, jak staré dítě kolo využívá.

graduation projects

Zdeněk Pavelek, magisterský absolvent z ateliéru Digitální design, uspěl se svou VR adventurou, ve které se hráč může ponořit do světa plného tlačítek a zvratů, stát se ochráncem vesmíru a zastavit Zlého Doktora Žabokachnu před zničením všeho.

ZDENDAA VR GAME from Zdenda on Vimeo.

Soutěž Graduation Projects každoročně oceňuje absolventy vysokých uměleckých škol ze střední Evropy: České republiky, Polska, Slovenska a Maďarska. Z třicítky vybraných projektů pak uspořádá výstavu – ta letošní proběhne od 11. března v polském Těšíně. Více informací o soutěži najdete na jejím webu.

Fakulty a součásti

Zavřít