Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
absolventské filmy

Tři absolventské filmy studentů audiovize ve zlínském multikině

Tarot, Terno a Enter Exit – to jsou snímky studentů audiovize, které se dočkají společného uvedení na velkém filmovém plátně ve čtvrtek 26. září 2019 v 18.00 v sále č.1 multikina Golden Apple Cinema Zlín. Vstupenky v hodnotě 60,– Kč jsou již v prodeji online nebo na pokladně kina. Počet je však omezený, tak neváhejte a přesvědčte se sami, jak se umí studenti Ateliéru Audiovizuální tvorba Fakulty multimediálních komunikací nadchnout pro svůj záměr a natočit kvalitní dílo.

Magisterský film Tarot, bakalářské filmy Enter Exit a Terno absolventů a studentů audiovize zaujaly vedení společnosti IS Produkce natolik, že byly podpořeny finančně i technicky.
Tato koprodukce zabezpečila studentům profesionálnější podmínky při natáčení.

„Velmi si vážíme otevřenosti a vstřícnosti všech, kteří neváhají pomáhat, protože bez jejich pomoci by často studentské filmy ani nemohly vzniknout,“ doplňuje vedoucí Ateliéru Audiovizuální tvorba Irena Kocí.

Koproducent je také pořadatelem akce, výtěžek ze vstupného bude věnován na projekt Malé Mimi, který přispívá na provoz speciálních pokojů neonatologického oddělení zlínské porodnice a poradenství pro rodiče předčasně narozených dětí.

https://youtu.be/DpAg0AsNC14

Informace o filmech

Film TAROT je sociálně kritické drama, které sleduje hlavní postavu Kristiana. Ten se potýká se svou strastiplnou minulostí a ztrácí vztah ke svému synovi. Nelehký příběh však nachází v sociálně kritickém snímku příslib naděje obou postav.

Taneční film TERNO se odehrává v prostředí supermarketu. V příběhu se mísí muzikálové a hudební prvky s trochou dramatu, akce a romantiky. Snímek vypráví o klukovi s každodenní nudnou rutinou, kterou vyruší dívka v supermarketu, kde společně prožijí magickou noc. Oba dva pojí vášeň především pro tanec. Ale věci se mají jinak, než vypadají.

Krátkometrážní bakalářský film ENTER EXIT sleduje konec kdysi šťastného vztahu mladého Toma a jeho starší přítelkyně Sofie. Tom začíná vztah nový a všechno kolem jeho starého vztahu se Sofií se bortí. Odumírá jeden vztah a s ním i kus světa, aby se zrodil nový, jiný.

Fakulty a součásti

Zavřít