Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět

Ateliér Design skla vystavuje v galerii Kuzebauch

Pražská galerie Kuzebauch, která se zaměřuje zejména na výstavy sklářských výtvarníků, hostí výstavu studentů, absolventů i pedagogů ateliéru Design skla. Výstava představuje práce designérů, kteří specificky uchopují materiály, které se rozchází s tradiční podobou sklářského řemesla, čímž si tak nachází vlastní cestu v kontextu mezinárodní tvorby. Výstavu můžete v galerii Kuzebauch navštívit do konce října 2021.

Na výstavě s názvem …svá vidění můžete vidět práce mladých umělkyň – Michaely Kramulové, Kristiny Maňákové, Michaely Trávníčkové a Marie Sixtové a zároveň také pedagogů Ireny Czepcové a profesora Petra Stanického, vedoucího ateliéru.

Ateliér Design skla, působící na Fakultě multimediálních komunikací UTB ve Zlíně, patří více než deset let k etablovaným učilištím tohoto zaměření v České republice. Pod vedením prof. Petra Stanického, M.F.A. a pedagogů MgA. Ireny Czepcové a MgA. Romany Veselé, Ph.D. mají studenti svobodný prostor ke svému osobitému vyjádření, jak v možnosti uchopení zkoumaných témat, tak v hledání osobitých koncepčních postupů při zpracování skla a rozšiřování možností technologií zapojováním nových médií.

Více o výstavě se dočtete na webových stránkách galerie Kuzebauch.

Fakulty a součásti

Zavřít